#5 Angela Sanchit: Als Happiness Officer zorgen voor geluk op de werkvloer

Posted on

Hoe gelukkig je je voelt op je werk, is niet alleen belangrijk voor jouw staat van zijn, maar heeft ook impact op het functioneren van een bedrijf. Angela Sanchit vertelt ons over haar rol als Chief Happiness Officer en de impact van vrouwen aan de top.

We brengen zo’n 80 tot 90 duizend uur van ons leven door op ons werk. Dan wil je het daar natuurlijk wel naar je zin hebben! Toch zijn nog veel mensen niet gelukkig op hun werk en heeft 27% één of meerdere slechte werkdagen per week. Dat is jammer, want dat heeft veel effect op de rest van ons leven! En ook voor organisaties is werkgeluk relevant.

Medewerkers die gelukkig, blij en vitaal zijn, laten een bedrijf veel beter presteren. Het ziekteverzuim en het aantal burn outs gaat drastisch omlaag. Een bedrijf dat investeert in het ‘geluk van medewerkers’ werkt daarnaast als een magneet op de arbeidsmarkt en op klanten. 

De bedrijven die werkgeluk professioneel aanpakken, schakelen vaak een Chief Happiness Officer in. Deze persoon helpt de organisatie door het geluk van medewerkers te verankeren in alle onderdelen van het bedrijf.

Angela Sanchit is oprichtster van The Sustainable Happiness Company én Chief Happiness Officer voor verschillende bedrijven. Ze heeft een trackrecord bij grote Nederlandse corporates als het gaat om stevige verandertrajecten en helpt bedrijven nu rondom Happiness & Employee Wellbeing.

Ze neemt ons mee in de wereld van werkgeluk, vertelt ons over wellbeing op de werkvloer én haar kijk op vrouwen aan de top.

Bekijk hier Angela’s website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *