The Chimp Paradox – Steve Peters

The Chimp Paradox is een boek geschreven door professor Steve Peters, een gerenommeerde psychiater en expert op het gebied van mentale gezondheid. In dit boek gaat Peters in op hoe onze hersenen werken en hoe we ons gedrag kunnen beïnvloeden door ons bewust te worden van onze emoties en gedachten.

The Chimp Paradox is gebaseerd op het idee dat we allemaal een “chimp” hebben – een deel van ons brein dat emotioneel is en soms ongecontroleerd reageert – en een “mens” – een deel van ons brein dat rationeel is en ons in staat stelt om logische beslissingen te nemen. Peters stelt dat door ons bewust te worden van onze chimp en ons te leren richten op onze mens, we ons gedrag kunnen beïnvloeden en onze mentale gezondheid kunnen verbeteren.

The Chimp Paradox is een informatief en inspirerend boek dat aanzet tot persoonlijke groei en bewustwording. Het is geschreven in een leesbare en toegankelijke stijl en is een aanrader voor iedereen die op zoek is naar manieren om hun mentale gezondheid te verbeteren door middel van bewustwording van hun emoties en gedachten.

Steve Peters - The Chimp Paradox