Niets fijner om op een zondagmiddag je lekker te laten inspireren door TED talks. Maar er zijn er zó ontzettend veel! Daarom heeft Female Boss voor jou een selectie gemaakt.

Stuk voor stuk inspirerende, sterke female bosses met bijzondere, grappige en ontroerende verhalen.
Enjoy!

Why we have too few women leaders

Sheryl Sandberg (COO Facebook) onderzoekt waarom een kleiner percentage vrouwen dan mannen de top van hun beroep bereikt – en biedt drie krachtige adviezen aan vrouwen die top streven.

How I stopped the Taliban from shutting down my school

Toen de Taliban alle meisjesscholen in Afghanistan sloot, zette Sakena Yacoobi in het geheim nieuwe scholen op om duizenden vrouwen en mannen op te leiden. In deze TED Talk vertelt ze het adembenemende verhaal over de strijd die zij aanging om les te kunnen blijven geven.

Why climate change is a threat to human lives

Mary Robinson was de eerste vrouwelijke president van Iederland en werd daarna commissaris voor Mensenrechten bij de Verenigde Naties. Nu strijdt ze met een organisatie voor klimaatgerechtigheid. In deze Talk legt ze uit waarom klimaatverandering oneerlijk is. Terwijl rijke landen kunnen vechten tegen de stijgende oceanen en afstervende akkers, worden de levens van arme mensen door elkaar geschud en worden hun mensenrechten bedreigd, door dodelijke stormen, hongersnood en het verlies van hun eigen land. Mary Robinson vraagt ons om ons aan te sluiten bij de beweging voor wereldwijde klimaatrechtvaardigheid.

Founders of Black Lives Matter

De Black Lives Matter-beweging is ontstaan uit een bericht op sociale media en heeft overal ter wereld discussie over ras en ongelijkheid op gang gebracht. De driek sterke zwarte vrouwen die dit zijn gestart delen wat ze hebben geleerd over leiderschap en wat hen hoop en inspiratie geeft in het licht van de harde realiteit. Hun advies over hoe je kunt bijdragen aan een vrije wereld voor iedereen: doe mee, begin iets en “slijp elkaar, zodat we allemaal kunnen opstaan”.

Can we all ‘have it all’

Openbare beleidsdeskundige Anne-Marie Slaughter trok de aandacht met haar artikel: “Waarom vrouwen nog steeds niet alles kunnen hebben.” Hoewel, is dit alleen een vraag voor vrouwen? In deze TED talk legt Slaughter uit waarom verschuivingen in werkcultuur, openbaar beleid en sociale moraal kunnen leiden tot meer gelijkheid.

Welke is jouw favoriet?