Heb je wel eens het gevoel dat je succes eigenlijk te danken is aan puur geluk? Of dat je op elk moment ontmaskerd kunt worden als een bedrieger, terwijl je eigenlijk al heel wat bereikt hebt? Hallo Imposter Syndrome! 

In deze aflevering duik ik met Carla Clarisse dieper in op een onderwerp dat veel vrouwelijke professionals raakt: het ‘Imposter Syndrome’. 

Uit onderzoek van KPMG blijkt dat 75% (!) van de vrouwelijke leidinggevenden het Imposter Syndrome in hun loopbaan hebben ervaren. Het geeft hen een gevoel dat ze tekort schieten en twijfelen aan zichzelf waardoor ze voortdurend onzeker zijn of ze wel voldoende gekwalificeerd zijn voor de baan.

Carla Clarissa is founder van The Women’s Leadership Program en executive coach voor vrouwelijke leiders. Ze helpt vrouwen zich weer vrij te voelen en vanuit eigen kracht te leven én te leiden.

In dit interview leer je van Carla:

  • Welke factoren bijdragen aan het ontstaan van het Imposter Syndrome
  • Welke 3 negatieve gevolgen het Imposter Syndrome op jou en je carrière heeft
  • Op welke manier je het kunt verslaan en je zelfvertrouwen kunt herstellen

Luister zoals altijd dus weer snel mee voor een goede dosis inspiratie en motivatie!

Meer over Carla:

‘Born to change the game’ is hét praktische en inspirerende boek voor vrouwen die hun innerlijke autoriteit en leiderschapskwaliteiten willen ontwikkelen en ontdekken. Carla leert de lezer zich te bevrijden van rigide vrouwbeelden en zich open te stellen voor haar eigen unieke vrouwelijke authenticiteit en intelligentie.

Tips uit de aflevering:

.

Support the show