Een quotum om meer vrouwen aan de top van het bedrijfsleven te krijgen, dat is toch helemaal niet nodig? Dit was jarenlang het beeld, zéker onder vrouwelijke leiders die hun plek aan de top al verdiend hadden. Maar de laatste jaren lijkt er een nieuw bewustzijn te ontstaan dat vrouwen er zonder zo’n quotum nauwelijks komen. En dat andere vrouwen elkaar meer kunnen helpen om die gewilde plekken te bemachtigen.

Bewustwording en het veranderen van sociale structuren lijken eerste belangrijke stappen om meer vrouwen in de top van bedrijven te krijgen.

Dat is een van de conclusies uit de masterscriptie van Roos van Dalen, die afgelopen jaar twintig topvrouwen van onder meer Deloitte, Rabobank, de Volksbank en de NS interviewde over hun weg naar de top.

Roos deed voor haar masterscriptie onderzoek naar genderongelijkheid in het topmanagement van het Nederlandse bedrijfsleven. Dit om te schrijven vanuit het perspectief van de vrouwen die de top daadwerkelijk hadden bereikt.

Ook benieuwd naar de geheimen van deze topvrouwen? Luister snel mee!

💻 Lees meer over Roos en haar onderzoek op haar website die binnenkort live komt.

[Deze podcast is vanwege Corona op afstand opgenomen]

🎧 Over Female Boss
In Female Boss worden sterke vrouwen in de spotlight gezet: Om hen te waarderen, maar ook om andere vrouwen en meisjes te motiveren en inspireren! Wat is er als vrouw allemaal mogelijk? Hoe doorbreken we glazen plafonds? En hoe ga je om met seksuele intimidatie op de werkvloer? Welke blokkerende gewoonten ervaren we en hoe gaan we daarmee om?

Ik spreek met mijn gasten over hun bereikte doelen, tegenslagen, stereotypering en rolmodellen. Ook ga ik met hen op zoek naar oplossingen voor de huidige ongelijkheid.

✊ Sluit je aan en maak ook het verschil.
https://www.instagram.com/femalebossdepodcast/