In deze aflevering spreek ik met neuropsycholoog Ilke Oner over belemmerende overtuigingen. Je weet wel, dat negatieve stemmetje in je hoofd dat zorgt dat je niet volledig jezelf kunt zijn!

Ilke is neuro-expert en coach. Ze helpt mensen de regie over hun leven te nemen, de remmende werking van hun brein te doorbreken en keuzes te maken waar ze van AAN gaan in plaats van uitdoven.

Ilke groeide zelf op in een achterstandswijk en had als jong Turks meisje ook last van belemmerende overtuigingen. Uit angst om niet goed genoeg te zijn, voelde ze zich vaak onzeker en ontwikkelde ze faalangst.

Zonder geld en netwerk, maar wel mét de vooroordelen over haar afkomst, lukte het Ilke toch om tijdens de crisisperiode zelf op te klimmen naar goede posities in het bedrijfsleven. Ze knokte zichzelf omhoog op de sociale ladder, overwon meerdere barrières en was een succesvolle dertiger met alle materialistische kenmerken die daarbij hoorden: een mooi huis, een dikke leaseauto en een flink salaris.

Haar ouders waren supertrots, maar Ilke liep vast… Ze realiseerde zich dat ze keuzes vanuit haar hoofd maakte en zich hierbij liet leiden door wat de omgeving en de maatschappij van haar verwachtten. Ze geloofde niet dat een geweldig mooi leven ook voor haar was weggelegd. Ze was onzeker en ging daardoor overcompenseren, zocht bevestiging en goedkeuring bij anderen en langzaam doofde haar vuurtje. Het resulteerde in een burn-out.

In dit interview deelt Ilke hoe ze hier uit is gekomen en nu mensen met soortgelijke problemen helpt met haar Academy. Via 1-op-1 coaching en groepstrajecten leert ze mensen dus hoe zij hun brein in hun voordeel kunnen gebruiken en meer vanuit hun hart kunnen leven.

In dit interview leer je van Ilke:

  • Hoe kleine gedachten een grote impact op je leven kunnen hebben
  • Hoe belemmerende overtuigingen ontstaan
  • Wat voor effect belemmerende overtuigingen en het Imposter Syndrome kunnen hebben
  • Hoe wij ons brein en onze gedachten kunnen beïnvloeden
  • Welke stappen je moet nemen om af te komen van deze overtuigingen

Luister dus snel mee voor een goede dosis inspiratie en motivatie!