Diana (50) is CEO en medeoprichter van Equileap en zet zich al haar hele leven in voor vrouwenrechten. Ze groeide op in Ecuador, als dochter van een Nederlandse zakenman en een Ecuadoraanse kinderboekenschrijver. Hoewel ze het zelf als kind erg goed had, werd ze regelmatig geconfronteerd met de armoede van het land. Ze nam zich voor het lot van de vele straatkinderen te veranderen.

Met de oprichting van Equileap probeert ze de wereld verder te verbeteren door een machtig middel te beïnvloeden, namelijk de financiële wereld. Dit doet ze door grote bedrijven te onderzoeken op gendergelijkheid. Ze ziet beleggen dan ook als krachtig instrument om de bedrijfssector te veranderen en daarmee de positie van vrouwen te verbeteren.

Money is power dus!

In dit interview leer je van Diana:

  • Hoe rolpatronen impact hebben op de bedrijfscultuur
  • Waarom meer gelijkheid leidt tot betere bedrijfsresultaten
  • Hoe een mannencultuur de doorgroei van vrouwen in het bedrijfsleven belemmert
  • Hoe ze de wereld probeert te verbeteren via het financiële hart
  • Waarom zij altijd iets inbrengt in een meeting
  • Waarom het belangrijk is om te benoemen dat je de enige vrouw in een ruimte bent
  • Wat zij heeft geleerd in haar carrière
  • Waarom ze adviseert als vrouw altijd te reageren op een vacature, ook als je denkt dat je niet met álle vereisten ervaring hebt

Luister dus snel mee voor een goede dosis inspiratie en motivatie!

🎧 Over Female Boss
In Female Boss worden sterke vrouwen in de spotlight gezet. We hebben namelijk veel meer vrouwelijke rolmodellen nodig! Met deze bosses wil ik jou inspireren en motiveren om het beste uit je leven te halen! Wat is er als vrouw allemaal mogelijk? Hoe doorbreken we glazen plafonds? En hoe ga je om met seksuele intimidatie op de werkvloer? Welke blokkerende gewoonten ervaren we en hoe gaan we daarmee om?
Ik spreek met mijn gasten over hun bereikte doelen, tegenslagen, stereotypering en rolmodellen. Ook ga ik met hen op zoek naar oplossingen voor de huidige ongelijkheid.

✊ Sluit je aan en maak ook het verschil.
https://www.instagram.com/femalebossdepodcast/